Trygg og smart oppbevaring av nøkler, dokumenter og verdisaker

De aller fleste norske bedrifter har gode rutiner for digital sikkerhet, og privatpersoner har også fått opp øynene for hvor viktig det er å passe på alt fra passord til kodebrikker. Samtidig er det viktig å ikke glemme klassiske fysisk sikring. Selv i et samfunn basert på skytjenester og digitale løsninger er det behov for trygge og sikre løsninger for oppbevaring av fysiske ting.

Beskytt det som er vanskelig, kostbart eller umulig å erstatte

Det er ikke uten grunn at store leverandører av kontorutstyr som Lyreco har et bredt utvalg av skap og safer til oppbevaring av nøkler, dokumenter og andre verdisaker. Utvalget deres innenfor kategorien sikkerhet inneholder både klassiske mindre nøkkelskap, større safer og kombinerte brann- og sikkerhetsskap. Det finnes likhetstrekk med forsikringer når det gjelder hva du bør huske på å beskytte.

  • Enkelte ting er vanskelige å erstatte. Det kan for eksempel dreie seg om pass, førerkort og andre dokumenter. Det er kanskje ikke særlig kostbart å erstatte disse – men det være tidskrevende.
  • Andre ting er kostbare å erstatte. Det kan dreie seg om nøkler til modulære nøkkelsystemer, eller noe så enkelt som en bilnøkkel. Nøkler til nyere bilmodeller kan ofte koste mer enn et sikkerhetsskap i mellomklassen.
  • Noen ting er uerstattelige, det kan dreie seg om original kunst eller andre ting med affeksjonsverdi. De kan kanskje gjenskapes digitalt, men det blir aldri helt det samme.

Balansen mellom sikkerhet og brukervennlighet

Når du bestiller en safe eller et sikkerhetsskap fra Lyreco får du det også raskt levert, via et godt utbygget distribusjonsnettverk med fokus på både rask levering og miljø. Det kan være greit å tenke nøye over vekten til safen før du bestiller – de største modellene kan veie opp mot et halvt ton. Velg derfor et skap som er tilpasset både behovet for sikkerhet, brannbeskyttelsen og ikke minst brukervennlighet og mulig plassering i lokalene.