Spar penger på veihjelp – kanskje betaler du dobbelt

Veihjelp kan være gull verdt, og den dagen du står fast med bilen vil du definitivt angre hvis du ikke har veihjelp i for eksempel forsikringen. Samtidig er det sannsynligvis svært mange nordmenn som har både dobbel- og trippeldekning, så her kan det være penger å spare.

Mange forskjellige tilbydere av veihjelp

Det er hard konkurranse i både markedet for forsikringer og verkstedtjenester, og det lønner seg å sjekke priser. Sjekk oppdaterte tilbud, klikk her for en tjeneste med oversikt over forskjellige kampanjer på nett, og velg det som er mest lønnsomt for deg.

Mange forsikringer inneholder veihjelp, men vilkårene kan være vidt forskjellige mellom ulike selskaper og forsikringstyper. Det er selvfølgelig greit med veihjelp i bilforsikringen, men ikke alltid nødvendig.

Medlemsorganisasjoner, og da kanskje først og fremst NAF, tilbyr også veihjelp som en del av medlemskapet. Hos NAF kan du velge medlemskap med eller uten veihjelp, slik at du faktisk kan tilpasse hvis du allerede har dekning et annet sted. Legg likevel merke til betingelser og ikke minst egenandel.

Det er også flere verkstedkjeder som tilbyr veihjelp som en del av pakken. Det fungerer for eksempel slik at du er dekket av verkstedets veihjelp i et år etter at servicen er utført.

Velg den dekningen som passer deg

Dobbel eller tredobbel dekning med veihjelp er selvfølgelig ikke nødvendig, og til syvende og sist betyr det at du betaler unødvendig mye for en tjeneste. Derfor lønner det seg uten tvil å sjekke hvilke dekninger du egentlig har.

I noen tilfeller, som eksemplet NAF over, er det helt transparent hvor mye ekstra veihjelpen koster – i andre tilfeller er det kanskje ikke like tydelig. Sjekk derfor eventuelt direkte med leverandøren hvor mye penger det er å spare på å kutte eller redusere veihjelpsdekningen. En telefon eller to kan spare deg for flere hundrelapper eller mer i året.