Husk å alltid ha dette i bilen

Reklame

Når man har bil er det mange ting det er smart å tenke på og ikke minst mye man skal ha styr på for å føle at man er klar for alt som kan skje på veien. Og i Norge er dette ekstra viktig, med tanke på de ekstremt svingende temperaturene som sesongene våre byr på. I denne artikkelen skal du derfor få en liste med ting det er smart å alltid ha liggende i bilen, sånn at du er klar for alt som kan dukke opp i livet som bilist på norske veier.  

Det å være forberedt på alt er noe vi nordmenn har som en velintegrert del av kulturen vår. Du har fjellvettregler, og det samme for sommerens yrende båtliv, så når det kommer til det å kjøre bil er det ikke noen overraskelse at man må være akkurat like klar til all slags vær som i noen annen sammenheng. Her er noen av de viktigste tingene du alltid bør ha i bilen.

Huskeliste

Det er mange ting som kunne stått på denne listen, så du bør ikke se på denne som uttømmende, men heller som en generell veiledning. Men her er noe av det du bør prioritere:

  • Paraply! Alltid bra å ha en paraply i bilen, for du aner ikke hva slags vær du kommer til å havne i og det er så synd å bli vår hvis du kan slippe. I dag kan du velge mellom paraplyer med trykk i alle farger og velge den som passer deg (og bilen din) best.
  • Førstehjelpsutstyr er det pålagt å ha i bilen, men noe mange ikke tenker over er å ha sitt eget litt førstehjelpsskrin med ting som smertestillende, bind eller tamponger, lommetørklær, våtservietter, håndsprit og andre småting som kan gjøre livet litt enklere på tur.
  • Varmedress eller annet varmt tøy. Når man kjører på vinteren er man nødt til å være forberedt på alt. Og hvis du for eksempel sklir av veien og må vente på hjelp er det greit at du ikke skal fryse så innmari mye imens. Noen ganger må man vente lenge på hjelp og med en slukket bil er det ikke mye varme å hente, så sørg for å ha det du trenger for å varme deg.
  • Snacks. Det å ha et lite mellommåltid liggende i bilen, enten det er nøtter eller energibarer eller noe helt annet, kan være en god redning når energien er lav. Det er viktig å kunne konsentrere seg når man kjører og hvis man er sulten er dette ikke så lett. Så sørg for å ha noe godt på lur som kan stille sulten.