Store kvalitetsforskjeller gjelder også enkle verktøy

Det finnes et stort utvalg av billige verktøy, men de kan noen ganger være av tvilsom kvalitet. Det er veldig kjedelig å bruke en skrutrekker som begynner å glippe etter noen få gangers bruk, eller en boremaskin som sliter med en gang den møter noe hardere material enn balsatre. Det er helt enkelt ofte bedre å investere i verktøy av litt høyere kvalitet, som både gjør jobben enklere og er mer holdbare over tid.

Det er helt sikkert mange som tenker at en skrutrekker er en skrutrekker, og en bits er jo bare en liten metallbit – så hvor stor forskjell kan det egentlig være? I noen tilfeller handler det selvfølgelig om slitedeler, og det er derfor skruer noen ganger leveres med bits i pakken, men samtidig kan det være store kvalitetsforskjeller i forhold til for eksempel hvilke metaller som er brukt.

Verktøy av lavere kvalitet vil ha kortere levetid, noe som selvfølgelig betyr at det kastes flere verktøy. Dessuten vil det være ganske så irriterende med skrutrekker som glipper, samtidig som man risikerer å skade skruer og bolter.

Det er store forskjeller mellom proffverktøy og billigvarianter, og det handler i stor grad om byggekvalitet og holdbarhet. Det er enkelt å lage en sterk motor, men det er betydelig vanskeligere og mer kostbart å lage en godt bygget arbeidsmaskin som ligger godt i hånden med lite vibrasjoner. Spesielt for profesjonelle er det ekstremt viktig at verktøyene er ergonomiske, det er mye mindre viktig for en amatør som kanskje bruker verktøyet i noen minutter.

I forhold til batteridrevne verktøy vil det være store forskjeller i batterikapasitet, og proffverktøyene er også ofte laget som systemer med flere batterier og svært effektive ladere. Sammen med raske batteriskift betyr det alt med tanke på å unngå avbrudd eller forsinkelser i arbeidet.