Moderne utstyr man bør pakke med i tursekken

Mange turgåere har antakeligvis et bilde av at man skal komme seg bort fra all elektronikk og moderne utstyr når man legger ut på langtur. Det kan selvsagt være et godt utgangspunkt å ikke ta med seg alt for mye ting, men noen moderne hjelpemidler kan det faktisk lønne seg å ta med på tur. Dette kan både være for din egen og andres sikkerhet, eller det kan være utstyr som bare gjør livet litt lettere for deg på turen.

Solcelledrevet batteribank

Skal man ut på en lengre tur kan en solcelledrevet batteribank være nyttig å ta med seg. Med denne kan man få ladet opp mobilen om den skulle gå tom for strøm, eller annet elektronisk utstyr man måtte ha med seg som kan lades opp via en USB-kabel. Med mobilen har man en rekke andre hjelpemidler som er nyttig på tur som kart og kompass, kamera og muligheten til å kontakte andre for hjelp. Det vil derfor være lurt å passe på at mobilen har batteri i løpet av turen, men også annet elektronisk utstyr som for eksempel en hodelykt, skredsøker eller GPS. 

Hodelykt

En hodelykt kan være lurt å ta med seg enten man skal på en lengre eller en kortere tur. Skal man på en lengre tur vil det derimot lønne seg å ta med en kraftig hodelyktmed lang batteritid. Med disse trenger man ikke å bekymre seg for at batteriet skal dø mens man fortsatt er ute og går, og ikke har mulighet til å lade det opp igjen. Kraftig lys er også lurt å ha når man beveger seg i ulendt terreng og må se hvor man setter bena. Har man en kraftig hodelykt vil man kunne lyse opp et større område, som igjen vil gjøre det lettere å se hvor det er best å gå og hvilke steder man bør unngå. Man kan enten få kjøpt hodelykter som kan lades opp eller som går på batteri. Velger man en av de batteridrevne hodelyktene er det derfor viktig å også pakke med reservebatteri til turen.