Du trenger ikke mye utstyr for å komme i gang med hjemmetrening

Det er ikke alltid like enkelt å komme seg av gårde til treningssenteret, og trening ute er heller ikke alltid veldig fristende i Norge. Derfor er det også mange som drømmer om en smart løsning for hjemmetrening, og du trenger faktisk ikke mye utstyr for å komme i gang.

Bruk frie vekter og kroppen som motstand

Spesifikke treningsmaskiner, som sykler, trappemaskiner eller romaskiner, kan kanskje være midt i blinken hvis du allerede vet at du foretrekker akkurat den treningsformen. Samtidig er det ikke alltid veldig praktisk med tunge og store maskiner hjemme, og enklere utstyr kan være nok.

Begynn gjerne med et praktisk underlag, i form av en treningsmatte eller yogamatte. Da kan du gjøre enkle øvelser – som situps og lignende. Neste investering kan gjerne være frie vekter som manualer, på https://billigfitness.no/collections/manualer finner du et grunnleggende utvalg som kan være aktuelt for hjemmetrening.

Det er mulig å oppnå svært mye med bare kroppen og noen ekstra vekter som motstand. Husk også på at frie vekter skaper en mer naturlig belastning sammenlignet med treningsmaskiner som bare belaster noen få muskler.

Sett av tid og plass til hjemmetrening

Noen reklamer på TV og nett fremstiller trening hjemme som noe ekstremt enkelt, du kan komme unna med fem eller ti minutter trening hvis du bare kjøper dingsen som de selger. Så enkelt er det selvfølgelig ikke, og det er nødvendig å prioritere treningen hvis du vil oppnå gode resultater.

Du kan spare mye tid på å trene hjemme, men samtidig er det lett å bli distrahert eller forstyrret av andre ting. Derfor er det viktig å være like strukturert hjemme som på treningssenteret. Et eget sted for trening er optimalt, men det er selvfølgelig ikke plass til det i alle boliger. Planlegg også gjerne treningen gjennom hele uken – slik at du vet når du har både motivering, tid og energi.