Vi kjøper mer på nett

Vi kjøper mer og mer på nettet. Her er det ofte mer utvalg og internasjonale produkter. Til gjengjeld er det nå noen enorme firma som har den største delen av markedet. Firma som Amazon, for eksempel, har kunder over hele verden og et enormt utvalg av produkter. Det er  mulig å få produktene på kort tid fordi de har store lager strategisk plassert, slik at det er lett å sende ut til de aller fleste land. Denne strategien og psykologien gir god kundeservice. Det største lageret de har ligger i Tennessee i Usa og er på 334 000 kvadratmeter. For å kunne operere i disse store lagrene så må de kunne løfte store paller med produkter. Til dette trenger de maskiner som Konecranes for å kunne trygt løfte produktene, og organisere dem i lageret, eller løfte de for å transportere de videre.

Store firma trenger store lager

Det blir mer og mer vanlig at det er store firma som dominerer i nett handel. Vi har firma som Amazon som selger veldig mange forskjellige produkter, men også store selskap som spesialiserer seg på at område. Å kjøpe klær på nettet er nå veldig enkelt og her er det også store spillere som opererer internasjonalt som ASOS eller Nelly. Felles for alle denne typen bedrifter er at de trenger store lagerområder slik at de kan få produktene sendt ut raskt til kunder over hele verden.

Bygger lager for å spare penger

Det er mulig for disse firmaene å ha lager utenfor de dyreste områdene. Dette betyr at de kan bygge store lager i områder der man får mye plass for pengene. Dette betyr også at det blir mange nye jobber i områder som kanskje ikke har hatt dette tidligere. Man trenger medarbeidere til å organisere lager, pakke og sende ut bestillinger, og administrasjon. Selv med et stort behov for arbeidskraft og store lager blir det ofte billigere å drive firma på denne måten. Tradisjonelle butikker i store byer kan være veldig dyre å drive. Husleien er ofte veldig dyr og man har et mye mer begrenset marked.

Fremtidens modell for firma

Denne typen firma er nok fremtidens modell. Det kommer til å bli fler og fler som handler på nettet og de ser etter store utvalg og god pris. Den letteste måten for et firma å oppfylle disse kriteriene er at man kjøper inn store mengder varer slik at man får en bedre pris fra produsenten. Da har man også mulighet til å selge varen til en billigere pris enn andre tradisjonelle butikker, sier Psykologspesialist Ingrid Eide Christiansen. På denne måten får man ofte produkter billigere på nettet.