Vet du om giftige kjemikalier?

Dette innlegget er reklame

Dette er nok et spørsmål som mange vil svare nei på. For selv om vi vet at kjemikalier kan være farlige, vet de aller færreste av oss hvilke kjemikalier det er. Hvordan de dannes og hva man bør gjøre, vet enda færre. Så det er viktig, spesielt på en arbeidsplass som driver med kjemikalier, at man kunnskap og oversikt over det. Faktisk er det noe som arbeidsgiver er pliktig til å fortelle om, og faktisk opprette et stoffkartotek. Det høres kanskje litt ukjent og fremmed ut for deg, men kan være helt avgjørende for tryggheten på arbeidsplassen.

Et stoffkartotek høres kanskje komplisert ut, men det er egentlig bare en oversikt for de farlige kjemikaliene som kan medføre helsefare, deriblant de som dannes under prosesser i virksomheten. Det er naturlig at dette ikke er veldig relevant for de som jobber i et kontorlandskap, men også der kan det være påbudt å ha et slikt kartotek. Men det er definitivt ikke noe man bør sluntre unna med, for vi alle vet farene med kjemikalier som ikke oppbevares på riktig måte. Det er forhåpentligvis noe man ikke får personlig erfaring med, men farene er jo der hele tiden, i visse virksomheter.

Hvor du kan få hjelp

Om alt dette virker litt ukjent for deg så forstår vi det. Men det finnes hjelp, som blant annet ved at du besøker lenken vi har lagt til. Da vil du nemlig kommet til Ecoonline, en nettside som spesialiserer i trygghet på arbeidsplassen. Helse og sikkerhet, i tillegg til håndtering av kjemikalier er noe av det de spesialiserer i. Og det er viktig å få med seg. Går du inn på lenken vil du få all informasjon, om hvordan du for eksempel kan opprette et digitalt stoffkartotek. Det er en enklere prosess enn du kanskje tror, men det er fortsatt noe som må gjøres!

Blant kundene denne nettsiden har finner man for eksempel Oslo universitetssykehus. Og det at et sykehus behøver ekstern hjelp for komplett kjemikaliehåndtering sier litt om hvor viktig det er. Og litt om at det er en prosess som faktisk kan redde liv. Som sagt så er det å ha et stoffkartotek påbudt ved lov, og vi anbefaler at du tar en dypere titt på det Ecoonline har å fortelle. Sannsynligvis vil du bli overbevist av det de har å fortelle deg, og du setter kanskje i gang prosessen med stoffkartotek med en gang?