Velg et sofabord som du får plass til bak i bilen

I mange hjem er stuen ikke komplett uten et fint sofabord, som både er praktisk og gir rommet en fin og koselig stemning. Det finnes sofabord i en mengde forskjellige størrelser, men det kan faktisk lønne seg å velge et som ikke tar opp alt for mye plass. Det handler ikke bare om transport, men et lite sofabord kan du kanskje til og med få plass i bagasjerommet i bilen.

Funksjonen til et sofabord

Det første du bør gjøre er å reflektere over sofabordets funksjon. For noen er det kanskje en selvfølge, men hva vil du egentlig bruke et sofabord til i hverdagen? I mange familier vil fjernkontroller til TV og dekoder naturlig ende opp på sofabordet, men det er igjen avhengig av TV- og strømmevaner.

I andre hjem er det vanlig å spise i sofaen foran TV-en, og da er det selvfølgelig viktig med et litt større bord med god plass. Leser du mye blader og bøker i sofaen? Da kan det være smart å velge et sofabord med oppbevaringsplass under, da kan du enkelt rydde unna blader og bøker – noe som gir et ryddig og pent bord.

Pass på gulvplassen

Det er ikke ubegrenset plass i norske stuer, og et sofabord bør helst ikke ta opp mer plass enn nødvendig. Det kan være smart å måle opp størrelsen på gulvet før du velger bord, og passe på at det fortsatt er plass til å komme seg rundt i rommet. Dessuten er det selvfølgelig ingen naturlov som sier at et sofabord må plasseres akkurat foran sofaen i stua, det er for eksempel mulig å plassere det mer mot en side, eller velge et eller flere mindre salongbord ved siden av sofaen og andre sitteplasser.

Når det gjelder sofabord er devisen «less is more» sann, pass på å velge et funksjonelt sofabord som ikke tar opp for mye plass.