Oppussingstips

Vinteren er den tiden av året hvor nordmenn pusser opp på innsiden av huset. Enten dette gjelder oppussing av kjøkken, bad, stue eller soverom.

Planlegg nøye

Når man pusser opp så er det viktig å planlegge oppussingen nøye. Da vil man oppleve at man kan leve ganske så normalt selv om man må leve oppi en oppussing i en periode. Ved at man planlegger nøye så vil perioden hvor man føler at man lever på en byggeplass bli så kort som overhodet mulig. Det er nemlig ofte manglende planlegging som gjør at man må vente på materialer eller hvitevarer mens man allerede har demontert det gamle.

Nøye planlegging reduserer slike bommerter så mye som overhodet mulig.

Involver fagpersonell

Det er også i mange tilfeller viktig å involvere eventuelle fagpersoner så tidlig som overhodet mulig, hvis man trenger dem for å få det resultatet man ønsker. Ved å involvere dem tidlig vil man kunne oppdage ting som ikke helt stemmer med virkeligheten veldig tidlig i oppussingsfasen. Det ligger mye økonomi i å bruke fagpersoner der hvor man selv ikke er helt faglig sterk.

Oppussing av kjøkken – bytt ut hvitevarer

Hvis man skal pusse opp kjøkkenet, kan det være en ide å bytte ut hvitevarene i samme slengen. Da kan man få en mye renere stil enn om man beholder hvitevarer som kanskje har en farge eller utforming som bryter med den nye stilen på kjøkkenet. Dette er selvsagt noe som øker kostnaden med oppussingen på oppussingstidspunktet, men gjør at kjøkkenet blir mer stilrent.

I tillegg skal man tenke på at hvitevarer varer ikke evig, og de hvitevarene som står på det gamle kjøkkenet i dag, er kanskje ikke helt av ny dato slik at de kanskje må byttes ut i nær fremtid uansett. Ta dette med i vurdering når du pusser opp.

Velger du for eksempel en oppvaskmaskin av typen bosch-smu46cw01s får du både en stilren og energigjerrig oppvaskmaskin.