Oppgradering av garasjen – med nye verktøy og maskiner

Det er vel og bra at nye elbiler har svært få bevegelige deler, og at de er tilnærmet vedlikeholdsfrie. Likevel er det fortsatt mange eldre biler på norske veier og i norske garasjer, og det er mange som elsker å skru på de eldre doningene. Da er det viktig at garasjen er godt utstyrt.

Sikkerhet og trygge løsninger

Sikkerhet er viktig både på veien og i garasjen, og det er viktig å investere i sikre løsninger. Ikke velg den rimeligste løsningen når det gjelder garasjejekker, løftebukker og lignende utstyr, det er tryggest å velge en skikkelig robust løsning. En større løftebukk koster noen kroner, og er selvfølgelig heller ikke for nybegynnere, men du vil garantert ikke angre på kjøpet.

Grunnleggende sikkerhet, som egentlig allerede bør være på plass i garasjen, er utstyr for brannslukking, i tillegg til god ventilasjon og god belysning. Pass også på at det elektriske anlegget er dimensjonert til dagens bruk.

Maskiner som lar deg ta jobben til et nytt nivå

Det finnes mange maskiner å velge mellom når en bilentusiast skal oppgradere verkstedet, men universalmaskiner som en fresemaskin, en søyleboremaskin og en dreiebenk kan benyttes i svært mange forskjellige situasjoner. En robust søyleboremaskin kan benyttes til både å bore, å lage gjenger og mye mer.

Sveising er et håndverk som forutsetter mye øvelse, og du kan ikke forvente deg å kunne sveise perfekte nye deler til karosseriet fra dag én. Likevel er det selvfølgelig relevant med et sveiseapparat i garasjen, forutsatt at alle sikkerhetsråd følges ved sveising.

En dreiebenk for metall kan også være en interessant investering, den gjør det mulig å lage helt nye deler på en måte som andre maskiner ikke kan matche. Det kan være særlig nyttig hvis noen reservedeler er vanskelige å oppdrive på markedet.

Ta en titt i garasjen i dag, kanskje er det på tide å endelig begynne med en skikkelig oppgradering.