Dra full nytte av garasjen – ekstra oppbevaring eller hjemmekontor

En romslig garasje er praktisk å ha, og da ikke bare med tanke på trygg oppbevaring av bil og tilbehør. I dag er det mange som lagrer dekkene på dekkhotell, og det er lite vedlikehold du kan gjøre selv på en moderne elbil. Da reduseres også behovet for bilplass i garasjen, noe som kanskje også gir rom for noe helt annet. I forbindelse med nybygg av garasje er muligheten uendelige, både med tanke på størrelse, planløsninger og design.

Enkel fordeling av tilgjengelig plass

Det er selvfølgelig viktig å huske på at det tross alt skal være plass til bilen i garasjen. Det er mange garasjer som sakte, men sikkert har blitt overtatt av diverse sykler, gamle hvitevarer eller sesongsting – noe som til slutt har ført til at bilen må parkeres utendørs. Det er ikke særlig smart, da bilen faktisk har godt av å stå inne. Da er den beskyttet fra vær og vind, og du slipper å tenke på å skrape vinduer eller å fjerne snø om morgenen. Pass også på god nok plass ved siden av bilen.

I mange garasjer er en enkel trapp noe av det mest effektive du kan gjøre for å utnytte plassen optimalt. Selv i en åpen garasje kan det være mulig å lage oppbevaringsplass ved å helt enkelt legge ut noen plater eller planker på takstolene, og en trapp gjør det enkelt å komme opp og ned. På www.stigefabrikken.no finner du noen enkle og rimelige alternativer. Slik plass i høyden vil uansett ikke kunne brukes til noe annet enn oppbevaring, så det er lurt å prøve å utnytte den så godt som mulig.

Planløsninger og interiørvalg

I en større garasje er det mulig å lage litt mer forseggjorte løsninger, med for eksempel isolerte rom. De aller fleste frittstående garasjer er uisolerte, og det er sjelden nødvendig å isolere hele garasjen. Da er det enklere å lage ett eller flere egne isolerte rom, til for eksempel oppbevaring, hjemmekontor eller lignende.

En isolert bod i garasjen gjør det mulig å oppbevare en mengde ting som må plasseres frostfritt. Husk for eksempel på at maling ikke skal utsettes for minusgrader, og en oppvarmet bod i garasjen vil dessuten gjøre det mulig å flytte ting fra bodene inne i boligen.

Hjemmekontor er aktuelt for mange nordmenn, og det er smart å lage en egen kontorplass. Et eget rom i garasjen vil gi arbeidsro, samtidig som skillet mellom arbeid og fritid blir tydeligere. Det finnes ingen fasitsvar når det gjeler hvilke egenskaper et hjemmekontor skal ha. For noen vil det være nok med et helt enkelt isolert rom, men det kan også være noen som ønsker mye høyere komfort. Legg også merke til at det er egne regler for standard når det gjelder å føre kostnader for hjemmekontor i egen virksomhet.

Oppsummert er det altså viktig å huske på at garasjen fortsatt skal tjene sitt hovedformål som oppbevaringsplass for bil, men nye vaner gjør det også mulig å utnytte ledig plass på kreative måter.