Derfor trenger du ikke å kjøre til treningssenteret for å få en god treningsøkt

Det har ikke alltid vært enkelt å besøke et treningssenter i 2020 og 2021, noe som har vært en utfordring for mange som liker å trene. Samtidig har dette også være en øyeåpner når det gjelder hjemmetrening. Det er mulig å gjennomføre en fullverdig treningsøkt i egen stue, noe som aktørene innenfor treningssenterbransjen også har begynt å ta innover seg.

Du trenger ikke spesielt mye utstyr

Det er en myte at du trenger et fullt utstyrt treningsrom hjemme for å kunne erstatte treningssenteret. Til å begynne med kan du tenke over hvor mange av maskinene på treningssenteret du egentlig bruker, og som du heller ikke kan erstatte med andre øvelser hjemme.

Du kommer langt med et grunnleggende utvalg treningsutstyr, for eksempel en treningsmatte, manualer og treningsstrikker. Etter hvert kan du selvfølgelig komplettere med annet utstyr, se forhandleren Apuls for et svært bredt utvalg innen mange forskjellige kategorier.

Motivasjon – den store utfordringen for mange

Alt er selvfølgelig ikke en dans på roser, hjemmetrening handler også om hardt arbeid. Selve øvelsene vil ikke være hardere enn på treningssenteret, men det kan være utfordrende å motivere seg til å ta fatt på treningen. Du sparer mye tid på å ikke måtte reise til treningssenteret, men denne enkeltheten kan også medføre at du utsetter treningen.

Prøv gjerne å lage et klart skille mellom trening og andre aktiviteter, og legg inn trening til faste tider i kalenderen din. Det er selvfølgelig ikke alle som har plass til å innrede et eget treningsrom, men gjør gjerne det hvis du har mulighet. Da blir det enda enklere å være fokusert, samtidig som du også vil få et tydelig mellom trening og ikke-trening. Det kan være tøft å komme over denne kneika i begynnelsen, men du vil få svært god uttelling hvis du klarer å etablere gode rutiner for å trene i egen bolig.