Utedusj og portable dusjer – både hjemme og på biltur

Å ha tilgang til en god og varm dusj er ekstremt viktig for de aller fleste nordmenn. Det er vanskelig å overvurdere betydningen av å kunne ta en oppfriskende, varmende eller avkjølende dusj. Derfor finnes det også et stort marked for utendørs og mobile dusjløsninger.

Utedusjer du kan bruke hjemme eller på hytta

En fast installert moderne utedusj vil kunne levere en dusjopplevelse som er helt på nivå med den du opplever på badet. En utedusj i hagen eller på hytta gir deg mange fordeler:

  • Du kan ta en avkjølende dusj ute i hagen en varm sommerdag, og skylle deg av etter en tøff arbeidsøkt i solen.
  • Hvis du har basseng eller badestamp, er det ekstra deilig å ta en kjapp dusj både før og etter badet.
  • På hytta kan en utedusj faktisk også fungere som den primære dusjmuligheten. En hytte uten strøm eller innlagt vann er ingen hindring, det finnes utedusjer som er basert på gass.

Noen kompakte portable alternativer for turer

Det finnes selvfølgelig også kompakte alternativer som du kan ta med deg på for eksempel en biltur eller fjelltur. Slike utedusjer er likevel bare et komplement til de fastmonterte, som spiller i en helt annen liga.

De aller enkleste mobile utedusjene består bokstavelig talt av en sort pose med en dyse på. Konseptet er enkelt: du henger opp posen i et tre eller annet høyt punkt, og sollyset vil forhåpentligvis gi vannet en akseptabel temperatur. Videre vil du kunne åpne dysen, og ta en enkel dusj under posen.

Det finnes også noe mer avanserte mobile utedusjer, som bygger på en liten beholder med vann under trykk. En slik utedusj gir en opplevelse som ligner ørlite mer på en vanlig dusj, men oppvarming av vannet er fortsatt en utfordring. Derfor er selvfølgelig de større fastmonterte dusjene førstevalget hjemme i hagen eller på hytta – med overlegen kvalitet, ytelse og design.