Pakkeliste til safari i Tanzania – det du bare må ha med deg

Å reise på en Tanzania-safari er en drøm for mange nordmenn, og det trenger ikke å være komplisert å oppleve alle de fantastiske dyrene på den afrikanske savannen. Som hovedregel er det smart å velge en skreddersydd Tanzania safari, slik at du får en opplevelse som passer deg perfekt. Da gjenstår bare å pakke, men hva trenger du å ha med deg?

Enkle og komfortable klær, solbriller og hatt

Du trenger ikke flott klær på safari, men det må være komfortable klær som passer på tur. Velg gjerne klær med nøytrale og naturlige farger, både i forhold til sol og tsetse-fluer, som tiltrekkes av blå og sorte farger. Husk også på at det kan være kjølig om kvelden, og dessuten kan det være noe mygg når det blir mørkt, så pass på å ha med lange bukser og skjorter/gensere.

Solbriller og hatt/skyggelue bør du definitivt ha med på safari. Dessuten er det klokt med både solkrem og leppepomade med solfaktor. Hvis du velger en safari gjennom et etablert selskap som Tanzania Tours, trenger du ikke å tenke på sovepose eller håndklær, da det finnes på hotellene.

Pass, penger, medisiner og elektronikk

Pass, penger, forsikringspapirer og helsetrygdekort er viktig å ha med seg. En god del dokumentasjon kan selvfølgelig oppbevares digitalt, men ha gjerne en kopi på papir også.

Mobilen er kanskje den tingen som det er minst sannsynlig at du glemmer, i og med at den har blitt en så stor del av hverdagen vår. Pass likevel på å få med deg lader, adapter til stikkontakter og selvfølgelig kamera og andre småting.

Til slutt er det også viktig å ha et forhold til egen helse, ta en prat med legen din om malariatabletter og eventuelle andre råd og anbefalinger.  Myggmiddel og magetabletter kan dessuten være en rimelig forsikring for sikkerhets skyld. God tur!