Opplev Den Gylne sirkel på Island

Island, kjent for sin betagende natur og geotermiske underverker, byr på mange uforglemmelige opplevelser, og Den Gylne Sirkel er blant de mest populære ruter for besøkende. Denne 300 kilometer lange løypen tar deg gjennom noen av Islands mest spektakulære landskaper og naturfenomener, fra geysirer som skyter varmt vann til værs, til majestetiske fossefall og geotermiske områder. Her er en dykk inn i hva du kan forvente av denne magiske reisen.

Thingvellir nasjonalpark (Þingvellir) 

Reisen starter ofte i Thingvellir nasjonalpark, et sted av stor historisk og geologisk betydning. Parken var hjemstedet for Alþingi, verdens eldste nasjonalforsamling, som ble etablert i 930 e.Kr. Thingvellir er også et av de få stedene på jorden hvor man kan observere effektene av to tektoniske plater som driver fra hverandre, den nordamerikanske og den eurasiske platen. Landskapet er spektakulært, med kløfter fylt med krystallklart smeltevann, frodige daler og dramatiske fjellformasjoner. En reise til Island med Den Gylne Sirkel inkludert er noe du virkelig ikke vil gå glipp av!

Geysir geotermiske område

Neste stopp på Den Gyldne Sirkel er det geotermiske området Geysir, som er hjem til Strokkur, en av Islands mest aktive geysirer. Omtrent hvert femte til tiende minutt skyter Strokkur en kolonne av kokende vann opptil 30 meter opp i luften, en fantastisk naturbegivenhet som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Området byr også på boblende gjørmebassenger og fargerike sotterasser, som vitner om jordens indre krefter.

Gullfoss 

Ikke langt fra Geysir ligger Gullfoss (Gullfossen), en av Islands mest ikoniske fossefall. Gullfoss betyr «gullfall», og navnet kommer av hvordan fossefallet glitrer i sollys. Vannet styrter ned i to etapper, først 11 meter og deretter 21 meter ned i en imponerende kløft. På solrike dager kan man ofte se regnbuer som dannes i tåken rundt fossen, noe som legger til den allerede spektakulære utsikten.

Kerið krateret 

Selv om det ikke alltid er inkludert i den klassiske Gyldne Sirkel-ruten, er Kerið krateret absolutt verdt et besøk. Dette vulkanske krateret, med sin dype, blå innsjø omgitt av røde og oransje vulkanske klipper, tilbyr et unikt landskap sammenlignet med de andre stoppene. Krateret, som antas å være rundt 3 000 år gammelt, er en påminnelse om Islands vulkanske opprinnelse og tilbyr en fantastisk fotomulighet.

Den Gyldne Sirkel på Island gir en innføring i landets enestående natur og geologi, og tilbyr besøkende en reise gjennom tid og rom. Fra historiske steder som bærer vitnesbyrd om Islands kulturelle arv, til naturvidundere som viser planetens uendelige kraft, er dette en tur som appellerer til eventyrlystne reisende, naturfotografer og alle som er fascinert av den naturlige verden.

.