Morsomme hobbyprosjekter for barna i baksetet

Mange norske familier drar på bilferie i eget land, og noen ganger går tiden skikkelig sakte for de yngre familiemedlemmene i baksetet. Da kan det være smart å ha fylt bilen med underholdene hobbyaktiviteter, som kanskje kan være et avbrekk fra nettbrett og andre digitale tidsfordriv.

Trygge og praktiske hobbyaktiviteter i bilen

Det er selvfølgelig alltid viktig å huske på sikkerheten når det gjelder trafikk, og hobbyaktiviteter i baksetet er intet unntak. De aller fleste hobbymaterialer vil for så vidt være harmløse sammenlignet med et kompakt nettbrett eller annen elektronikk, men husk likevel på sikring. Det sier seg sannsynligvis selv, men pass på å ikke spre tunge eller skarpe ting i baksetet, hobbykniver og lignende passer best et annet sted.

Tusjer, ark, silkepapir og lignende er mye tryggere i tilfelle det for eksempel er nødvendig med en rask oppbremsing. Det kan være lurt å ha en egen mappe eller koffert til hobbysakene, slik at ting ikke flyter i baksetet. Lette materialer, som vanlig papir og silkepapir, veier dessuten svært lite, noe som alltid er positivt når bilen skal pakkes.

Pass på å ha et godt underlag å jobbe på

Mange biler, særlig i kategoriene som i stor grad er rettet mot barnefamilier, har brett på plassene i baksetet. Dessuten er det mange biler som har et midtsete som kan felles ned og bli et praktisk bord mellom de to andre plassene bak.

Det er likevel enkelt å lage en egen løsning for hobbyarbeid i baksetet, og et enkelt serveringsbrett med bein kan passe fint i mange biler. Fordelen med slike brett er at det er stabilt, og dessuten ofte har kanter som holder ting ryddig.

Til slutt: pass på at barnet ditt følger med på veien med jevne mellomrom. Det gjelder særlig hvis barnet har lett for å bli bilsyk – da er det det veldig greit med noen jevnlige pauser fra hobbyprosjektene.