Lag dine egne unike hagemøbler – spar mye penger

Sommerferien dreier seg ikke bare om bilferie, sydenturer eller oppdagelsesferd med bobil eller campingvogn. Noen ganger er det deilig å bare bruke tiden hjemme i egen hage, og da kan det være på sin plass med en Adirondack-stol eller to. Hva er egentlig det lurer du kanskje på? Det vil du får svaret på her.

Adirondack trestol – ute med god komfort

En Adirondack-stol er en typisk klassisk amerikansk hagestol, ofte hvitmalt og med stilrene og utmerkende trekk. Denne type stol kompletteres ofte med en fotskammel i samme materiale, design og farge.

Det er mulig å bygge en slik stol helt på egen hånd, finn ut hvordan du bygger din egen Adirondack stol med enkle midler og et relativt moderat budsjett. En stol av denne typen bygger du enkelt med høvlet furu, og den males da gjerne i hvitt.

Sparte penger og mye mestringsfølelse

Å bygge sine egne hagemøbler dreier seg ikke bare om å spare noen kroner:

  • Hvis du bygger hagemøbler selv, vil konstruksjonen ofte bli betydelig mer solid og robust sammenlignet med enklere masseproduserte produkter. Solid treverk og stabil konstruksjon slår mange enklere løsninger som bare er stiftet sammen med relativt spinkle materialer.
  • Et møbel du har konstruert selv vil du også kunne reparere og vedlikeholde på en helt annen måte. Det betyr at denne type hagemøbler nesten helt sikkert vil få enda lengre levetid.
  • Dessuten er mestringsfølelsen uvurderlig, et enkelt prosjekt kan være inngangsporten til alt fra utekjøkken til en ny pergola.

Prisene på treverk og andre materialer har vært relativt volatile den siste tiden, men det finnes noen tegn til at prisbildet begynner å stabilisere seg. Det er selvfølgelig vanskelig å spå dette sommeren 2022, men uansett videre prisutvikling vil regnestykket for egenbygde utemøbler til hagen være godt. Dessuten får du et møbel som er helt unikt, og det er også mulig å tilpasse det nøyaktig til egne preferanser og ønsker.