Hellas – øyene som bør oppleves

Hellas er en av de mest populære feriedestinasjonene blant nordmenn, ikke overaskende med sine lange strender, turkise vann, hyggelige kultur og gode mat. 

Hellas består av over 200 bebodde øyer som, i tillegg til fastlandet, har mye forskjellig å tilby noe for alle, uansett alder og interesse. Er du en storbyentusiast er Athen en spennede og historisk by å besøke, mens jakter du på sol og saltvann er øyene de beste stedene å dra til. 

Hellas er også svært populært på grunn av sine lave priser og at du får mye for pengene. Har du begrenset økonomi er dette en perfekt destinasjon. Om du likevel ikke har nok penger til å realisere reisedrømmen kan et lån uten sikkerhet være et alternativ. 

Når det er så mange å velge mellom, er det vanskelig å velge hvilken øy man skal legge ferien sin til. Her er noen favoritter.

Santorini 

Santorini tilbyr noe av det beste av Hellas med de karikaristiske hvitkalkede husene, klipper, utsikt og sorte strender. Hit kan du fly direkte fra Norge, som er et stort pluss. Øyen er kjent for sin gode vin som du kan drikke til fantastisk sjømat og andre greske retter. 

Få med deg øyas røde strand og dens mange svarte strender. Her finner du både strandklubber og gode strandrestauranter. Øyen er også perfekt for deg som liker å utforske eller å gå turer. 

Paros 

Paros er en av de mest typisk greske øyene, og her får du virkelig opplevd den greske kulturen. Øyen er rimelig stille og rolig, og full av små landsbyer med de typiske trange, inngrodde gatene mellom hvite bygninger. Du kan nå fly fra Athen til den lille flyplassen på Paros, eller du kan ta ferge som går flere ganger om dagen fra både Santorini og Athen.

Er du ute etter en strandferie, er Paros et naturlig valg med sin 120 km lange kystlinje full av hvite sandstrender. Det er også muligheter for fest og morro på strandklubber og utesteder.

Antiparos 

Antiparos ligger en 10 minutters fergetur fra Paros og er en liten øyperle som absolutt er verdt å få med seg. Havnen er full av små fiskebåter som leverer sjømat til øyas restauranter, hotellene drives av hyggelige fastboende og du kan leie sykler, mopeder eller bil for å ta deg til øyas mange strender.

Den gjennomgående atmosfæren er veldig avslappet og rolig, og den lille havnebyen er full av små, hyggelige butikker med både lokale og kjente merkevarer, samt restauranter som serverer både gresk og mer internasjonal mat. 

Mykonos 

Mykonos er for mange kjent som Hellas’ Ibiza, og det livlige nattelivet drar hvert år mange festglade mennesker til øya. Øya er blant de dyreste stedene i Hellas og er et populært feriested for rike og berømte. 

Chora, sentrum på Mykonos, har også det tradisjonelle greske utseendet med hvite hus og turkis vann og er full av butikker og restauranter. Det er også strender og resorts der du kan nyte solen i ro og mak. Øya er også full av spennende historie for de som er interessert i slikt. 

Skiathos 

Sist men ikke minst – Skiathos. Mange kjenner kanskje igjen øyen fra musikalfilmen Mamma Mia da deler av filmen ble spilt inn der. Øya er kjent for sine langstrakte, hvite strender, vakre, frodige omgivelser og forskjellige kulturer. 

Også her finner du bra uteliv og kan feste til tidlig om morgenen hvis du ønsker, men du kan også besøke Skiathos for en avslappende ferie og nyte god gresk mat i grønne og idylliske omgivelser. 

Eks. nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %. Effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Eff. rente 13,2 %, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, totalt: 262.573.