C-Pen: Et godt verktøy for personer med lesevansker

En C-Pen er et bærbart verktøy som hjelper brukere med dysleksi eller andre lesevansker med å lese tekst. Vi vil her ta for oss noe av det viktigste du trenger å vite om C-Pennen.

Hvordan fungerer den?

C-Pennen bruker optisk tegngjenkjennelse til å skanne tekst. Etter at teksten er skannet har brukeren valget om å få teksten lest ut høyt. Teksten kan bli slettet eller lagret på pennen. Deretter kan brukeren finne teksten igjen, eller overføre teksten til en PC eller Mac om dette er ønskelig.

Pennen kan også brukes til å slå opp individuelle ord i ordbøker. Om det er ønskelig kan du få ordene lest up høyt av en digital stemme. C-Pennen har ordbøker fra forskjellige språk avhengig av hvilken modell av C-Pennen du har.

Hvem passer C-Pennen til?

C-Pennen passer bra til personer med dysleksi eller andre lesevansker. Den passer også godt til personer som er dårlige til å lese, eller lærer å lese. En C-Pen kan også være et godt verktøy for lærere å ta i bruk når de skal lære andre å lese. Den er også velegnet til personer som lærer et nytt språk som f.eks. Tysk, Engelsk eller Spansk.

Vi imøtekommer tekst hver eneste dag, enten på jobb, skole, i butikken eller andre plasser. Det er frustrerende for personer som ikke kan lese, og begrenser dem på mange måter. Et bærbart verktøy som C-Pennen hjelper personer med lesevansker å overkomme disse utfordringene. Forstill deg hvor glad en person med lesevansker blir når han eller hun kan lese oppskrifter, eller avisen uten hjelp fra andre! Personen føler seg endelig selvstendig, og slipper assistanse fra andre når det kommer til lesing.

Alt i alt er en C-Pen er det fantastisk verktøy for personer med dysleksi eller andre lesevansker. Den passer også svært godt for personer som lærer et nytt språk, eller lærer å lese for første gang.