Kjøpe ny bil? Derfor kan forbrukslån være det beste lånet for deg

Veldig mange av oss er dypt avhengig av bil for å komme oss rundt, enten det er til og fra jobb, under jobb eller på fritiden. Dersom du for eksempel velger å ta opp et forbrukslån til bilkjøpet, kan du oppnå en mer økonomisk fleksibilitet slik at du får en enklere hverdag.

I prinsippet har du disse valgene når du skal låne penger til bil:

1. Søke billån

2. Søke forbrukslån til bil

3. Heve boliglånet ditt

Hvilket lån som blir rett for deg, avhenger av lånebeløpet du trenger, økonomien din og hvilke betingelser du kan få på lånet. Det kan selvsagt være at du har sett deg ut en lånetype? Det er likevel smart å sjekke markedet nøye slik at du kan oppnå de beste vilkårene og den laveste renten.

Billån

Dersom du tenker å kjøpe en relativt dyr bil og du har tilstrekkelig med egenkapital, kan et billån være smart.

Om du ligger i mellomsjiktet av å ha nok i egenkapital, men ikke har mulighet til å heve boliglånet, kan et billån være nøyaktig det du trenger. Du bør likevel vurdere bilens verdi opp mot nedbetalingstiden.

Dette er fordelen med billån:

·  Forholdsvis lav rente

·  Gode vilkår

·  Bilen blir bankens sikkerhet for lånet

Sliter du med egenkapitalen? Da kan forbrukslån være din beste mulighet

Dersom du ikke har den nødvendige egenkapitalen som skal til, er forbrukslån ditt beste alternativ. Faktisk trenger ikke rentekostnadene bli alt for høye, selv om du velger et lån med en høyere rente enn for eksempel et boliglån.

Sammenlign lån på Lånepenger.no for å finne det beste mulige lånet for deg.

Tid er et annet aspekt som må vurderes når man tar opp et forbrukslån. Dersom man har mulighet til å betale ned lånet raskt, reduseres samtidig den totale rentekostnaden. Dermed kan vi si at jo raskere du klarer å betale ned lånet, jo mindre betyr renten.

Fordeler med forbrukslån til bilkjøp:

·  Du trenger ikke egenkapital

·  Du unngår krav om kaskoforsikring

·  Du bestemmer selv når du vil selge bilen, uten å ta hensyn til innløsing av pantet på forhånd

Husk at uansett finansieringsløsning du velger for å kjøpe bil, er du nødt til å ta hensyn til verdifallet bilen vil få.

Som regel går man ut ifra et verditap på 15% det første året du har bilen. Det neste året regner man med et verditap på 10%. Dette bør legge grunnlaget for hvordan du velger å betale ned på lånet. Det er ikke et sjakktrekk å sitte igjen med restgjeld den dagen du bestemmer deg for å selge bilen.