Hvordan rengjøre bilen raskt og enkelt innvendig?

ANNONSE

Dersom bilen din er rotete eller skitten innvendig, blir det mindre hyggelig å oppholde seg i den. Samtidig er det fort gjort at man utsetter ryddingen og vaskingen, spesielt om prosessen virker uoverkommelig.

En bil som er rotete eller skitten er ikke bare ubehagelig å være i, det kan også utgjøre en sikkerhetsrisiko. Løse gjenstander kan fly frem når du bremser, og skitne vinduer kan gi dårlig sikt. Derfor bør du rydde og vaske bilden enten du vil det eller ikke.

Heldigvis trenger ikke rengjøring av bil å være så tidkrevende eller vanskelig. Her er noen tips for en rask og effektiv bilvask!

Steg 1: Bestill utstyret du trenger

Før du begynner å rengjøre bilen, må du ha det nødvendige utstyret. I nettbutikker som Coolpriser.no kan du finne alt fra støvsugere til kluter, og andre nødvendige rengjøringsprodukter. Bestiller du på nett, kan du ofte spare noen kroner.

Når du først utforsker Coolpriser eller andre butikker, kan du også kjøpe annet bilrelatert utstyr du har behov for. Det er for eksempel kjekt å ha ladere til mobilen lett tilgjengelig i bilen, eller en nettbrettholder til barna i baksetet.

Steg 2:  Rydd i bilen

Før du begynner å vaske eller støvsuge i bilen, bør du fjerne rot og gjenstander som slenger rundt i bilen. Kast det du ikke trenger i en søppelsekk, slik at rotet ikke bare forflyttes inn i boligen.

Bilen bør helst være helt tom før du begynner å vaske eller støvsuge den. Hvis ikke kan det bli vanskelig å komme til overalt.

Steg 3: Støvsug seter og gulv

Neste steg er å støvsuge bilen. På den måten kan du bli kvitt overflødig skitt og støv som er vanskelig å fjerne med klut.

Du bør støvsuge både gulvet, setene og bagasjerommet. Overflater som dashbord og elektriske instrumenter er bedre å gå over med en mikrofiberklut om det er mye støv der.

Steg 4: Gå over overflater med en fuktig klut

Når bilen er ferdig støvsugd, kan du fukte en mikrofiberklut og tørke over store overflater som dashbord og lignende.

Det kan også være greit å spyle mattene med en høytrykksspyler, slik at de blir rene og fine. Pass på at du ikke får vann og fukt inn i elektriske komponenter (f.eks. rundt radio eller lignende).

Steg 5: Legg til rette for orden

Når du først har ryddet og vasket bilen, gjelder det å holde den slik lengst mulig. Ha gjerne noen smarte oppbevaringsløsninger eller en pose til å kaste søppel i.

Da kan du enkelt unngå at bilen blir rotete igjen med en gang. Coolpriser har alt utstyret du trenger!