Gi bilen et nytt og moderne uttrykk med enkel grep

En bil kan bety mange forskjellige ting for ulike mennesker. Noen ser på bilen som bare et praktisk fremkomstmiddel, eller kanskje et nødvendig onde. For andre er bilen noe som handler om personlighet, bilens utrykk kan dreie seg om både følelser og identitet. Heldigvis er det relativt enkelt å uttrykke sin egen stil gjennom bilen.

Felger, dekor og annet tilbehør

La oss begynne med noe av det aller enkleste du kan gjøre, nemlig bruk av felger, dekor og annet tilbehør. Noen flotte Alpina-felger eller smakfulle designelementer kan gi en BMW det lille ekstra, samtidig som det finnes rom for kreativitet. Hvor langt du kan gå henger tett sammen med din egen personlighet, å gi bilen øyevipper er for eksempel ikke for alle.

Det er overraskende mye som kan gjøres med bilens eksteriør på denne måten, selv om det kan være greit å begrense seg til det som passer sammen med både det opprinnelige designet, egen stil og selvfølgelig lovkrav når det gjelder for eksempel lykter og lys.

Er foliering eller lakkering et alternativ?

Bilens lakk slites naturligvis over tid, i takt med at den utsettes for vær og vind, salt, steinskudd og annet fra veien. Det finnes noen ulike løsninger for lakkbeskyttelse og lakkforsegling på markedet, men det er vanskelig å beskytte lakken fra noen irriterende steinskudd og andre skrammer.

Det er mulig å lakkere hele eller deler av bilen, men det kan være relativt kostbart. Samtidig kan det være et alternativ hvis den gamle lakken ikke kan reddes, og hvis det totale regnestykket går opp når det gjelder gjenværende levetid og restverdi. Foliering er et annet alternativ til lakkering. Det finnes gjør det selv-løsninger, men ved foliering av større områder er det greit å la proffene ta seg av oppgaven.

Nye lyskilder og pærer kan gjøre en forskjell

Det skal sier at pærer til bil er et produktområde som er på vei å dø ut, da praktisk talt alle moderne biler har noen type LED-lys. Det betyr ikke bare at lyskilden kan være vanskeligere å skifte ut, i mange tilfeller finnes det helt enkelt ikke noen utskiftbar pære – men bare en komponent som må skiftes ut helt hvis den ikke fungerer.

Samtidig er det mange eldre biler som kan nyte godt av nye pærer. Det er selvfølgelig helt avgjørende å forholde seg til myndighetenes regler for type lysstyrke, men for eksempel kan pærer med xenon-look være en rimelig oppgradering.