Flere elbiler får oppdatering som gir bedre rekkevidde og hurtiglading

Mange eiere av elbil har vært misunnelige på Tesla sin funksjon som forvarmer batteriet når du legger inn en hurtigladestasjon som destinasjon i bilens kartleser. Nå kan snart flere elbil eiere endelig glede seg over funksjonen.

Volvo XC40 og Polestar 2 med ny programvareoppdatering

Den nye programvareoppdateringen til Polestar 2 og Volvo XC40 Recharge kommer nemlig med en funksjon som kan være med på å øke ladeytelsen til disse bilene. Når sjåføren legger inn en hurtigladestasjon som sin destinasjon i bilens kartleser, som Google Maps på infotainmentsystemet vil nemlig elbilene automatisk sette i gang med å forvarme bilens batteri .

Funksjonen med å forvarme batterier er noe vi kjenner fra før fra blant annet fra Tesla, som selv kaller det «On-Route Battery Warmup». Tesla hevder selv at deres ladetid er å regnes som superladere, ettersom de i gjennomsnittet skulle gå ned med 25 % som følge av pretempereringen av modellenes batteri.

Med det kan vi forvente at Volvo XC4 og Polestar 2 også vil kunne korte ned med deres ladetid når man er på farta. Noe tid må man selvklart fortsatt regne med å tilbringe på ladestasjoner på veien, så for dem er det bare å fortsette å se på nedlastede episoder på Netflix eller spille på nettcasino, som for eksempel Maria, i ladepausen .

Range Assistant applikasjon

Den nye oppdateringen til de elektriske bilene legger også til en ny app i deres infotainmentsystem med navn Range Assistant. Range Assistant skal altså da være en rekkevidde assistent og appen skal kun slippes ut som en betaversjon med det første. Appen har som mål å gi sjåføren bedre oversikt over hva det er som bruker strøm og hva som kan gjøres for å legge til rette for best mulig rekkevidde.

Noe annet appen skal inneholde er en «range optimiser»-funksjon. Denne funksjonen skal blant annet ta kontroll over bilens klimaanlegg for å tilrettelegge best mulig rekkevidde. Volvo sier de skal fortsette å oppgradere appen fremover, og har planer om å legge til enkle anbefalinger om hvordan en sjåfør kan justere kjørestilen for å få utnytte rekkevidden til det fulle.

Ser man bort i fra appen, så melder Volvo at man uansett skal kunne forvente flere små forbedringer i bilmodellenes rekkevidde takket være deres forbedrede regenereringsytelse og batteristyring.

Forbedret forvarmingen av batteri

Polestar har også uttrykt seg om den store oppdateringen. I en pressemelding sa de at de “Videre har forbedret forvarmingen av batteriet, som de først introduserte i tidlig 2021. Batteriet vil automatisk bli forvarmet etter tider som er forhåndsbestemt for å sikre en gunstig batteritemperatur i henhold til dens tidspunkt for avreise. Dette er noe bileieren kan konfigurere i deres Polestar-app”.

Kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway, Erik Trosby, sier at dette også gjelder Volvo. Han forteller likevel at han foreløpig ikke har noe estimat å komme med når det gjelder hvor mye oppdateringen vil ha å si for rekkevidde eller hurtigladeytelse, men at dette er noe han kan komme tilbake til det etter å ha tatt en prat med fabrikken.

Utrullingen av oppdateringen alle Volvo XC4 og Polestar 2 eiere gleder seg til vil skje gradvis over tid, men de starter umiddelbart. Volvo opplyser at modeller vil være ferdig oppdatert før oktober er over. Den kommende C40 Recharge vil allerede ha oppdateringen installert når den leveres.