Årets Sykle til jobben-kampanje får et annet innhold

Den årlige Sykle til jobben-aksjonen vil gå som normalt selv om innholdet vil bli noe annerledes. 1.februar åpner Bedriftsidretten påmeldingen til landets største og eldste aktivitetskampanje.

Bedriftsidretten åpner påmeldingen til landets største- og eldste aktivitetskampanje 1.februar

Aktivitetskampanjen Sykle til jobben som Bedriftsidretten har arrangert siden 1973 har de siste årene fått over 30.000 nordmenn til å velge en aktiv vei til jobben. Det har gitt resultater både i form av folkehelse, og ikke minst mindre trafikk langs veiene, noe som har gitt store besparelser på utslipp av CO2.

Men i år vil Sykle til jobben-kampanjen bli annerledes, og kampanjeleder EmilHjemli Borgerseni Bedriftsidretten kan opplyse om at innholdet er tilpasset den pågående korona-situasjonen.

– Folk er mer isolert på hjemmekontor, og har dermed ikke reisevei til jobben. Noen er også ufrivillig hjemme på grunn av permitteringer, forteller Hjemli Borgersen.

Derfor vil årets kampanje tilpasses folks hverdag, hvor det ikke bare handler om å velge sykkel som fremkomstmiddel fremfor bil.

Digital trening

Digital trening har under korona-pandemien blitt en trend. Men for Bedriftsidretten har Sykle til jobben kampanjen vært en digital kampanje hvor deltakerne har registrert aktiviteten enten via innlogging på nettsiden, eller direkte via ulike appløsninger.

– Nå vil også gjennom Sykle til jobben motivere folk til å være mer aktiv i hverdagen som for mange oppleves annerledes nå med en pandemi over oss. Kampanjen vil også være med på å skape et fellesskap i den tiden vi står i nå, forteller kampanjelederen.

Borgersen Hjemli har stor tru på at kampanjen vil virke motiverende for folk i en annerledes hverdag som alle står i nå.

– All aktivitet gjelder, enten du sykler til jobb, har en aktiv pause fra jobben eller gjør noe fysisk aktivitet på fritiden, opplyser han.

Åpner påmeldingen

Mandag 1.februar åpner Bedriftsidretten påmeldingen til årets Sykle til jobben-kampanje, og påmeldingen gjøres på kampanjens nettside.

– Du kan enten melde deg på som deltaker på et lag med maks fem deltakere sammen med dine venner eller kolleger. Eller så kan du registrere deg som individuell deltaker, opplyser kampanjelederen.

I 2020 deltok over 33.000 nordmenn på Sykle til jobben-aksjonen på tross av at landet var rammet av restriksjoner på korona. Nå oppfordrer Hjemli Borgersen alle om å bli med på årets kampanje som går av stabelen mellom 18.april til 20.juni.